Една година в луксозна каюта на круизен кораб за $109 000?

Една година в луксозна каюта на круизен кораб за $109 000? Снимка: cruisemapper.com

Ако мислите да ги платите, помислете пак – защото пътешествието е три години, а „корабът на мечтите”... е в ремонт

Първият по рода си круиз с лайнера MV Gemini, обявен в края на февруари, трябваше да потегли от Истанбул през ноември и за три години да обиколи всички континенти на планетата, отвеждайки пътниците си до 135 държави. 

„Мислех, че съм подредила живота си за следващите няколко години, но загубих не само притежанията си, а и мечтата да прекарам три години сред общност от хора с еднакви възгледи“, казва пред Insider пенсионерка от Чикаго, решила да се впусне в приключението. Продала жилището и повечето си вещи и се преместила в кемпер, очаквайки от ноември да започне луксозен и вълнуващ живот, обикаляйки света. 

Но месеци след обявяването на круиза, организиран от Miray Cruises и дъщерната ѝ компания Life at Sea Cruises, десетки кандидати вече искат депозитите си обратно. Позовавайки се на бившия управляващ директор на Life at Sea, CNN съобщи, че двете компании са се разделили, оставяйки бъдещето на грандиозното пътешествие в неизвестност. 

След мащабната и шумна реклама във всевъзможни медии, в прессъобщение от 10 март, от Miray Cruises бегло споменават, че преди пътуването корабът ще бъде "основно ремонтиран". Много от пътниците обаче приеха „новината” за тревожен сигнал и изтеглиха депозитите си, като само първоначалната вноска е $ 5 000, при цена за една година в най-ниската категория каюти от $ 29 000. 

MV Gemini: For $30,000 a Year, This Beautiful Ship Could Be Your New Home |  Architectural Digest
MV Gemini cruise ship, снимка - architecturaldigest.com

Напрежението подсили и бившият управляващ директор на Life at Sea, който написа във Facebook, че след раздялата си с Miray Cruises неговата компания възстановява сумите, платени за планирания круиз, тъй като е „съмнително”, че ще се осъществи.

Междувременно, Miray Cruises провеждат уебинари, убеждавайки потенциалните си бъдещи пасажери, че пътуването все пак предстои. Но според разочарованите първи клиенти, уебинарите приличат по-скоро на „пресконференция на астронавти, които ще летят до Луната и трябва да изглеждат развълнувани, но са просто мрачни”. Така или иначе, Miray Cruises продължават да приемат депозити, обещавайки на новите кандидати бонус – три дни „купон” в Истанбул преди тръгването, макар все още да не е ясно кога точно ще потегли MV Gemini. 

„И преди обещаваха много, дори понече от много”, казва пенсионерката, която вече е изтеглила депозитите си и си е ангажирала място за далеч по-традиционен тримесечен круиз. Тя мисли, че дори тригодишното плаване на MV Gemini да се осъществи, „просто не мисля, че ще бъда щастлива на този кораб“ - както смятат и мнозина разочаровали се от слуховете и несигурността,

MV Gemini е построен през 1992 г. от испанската корабостроителница Union Navale de Levante за Crown Cruise Line. Първоначално е плавал под името Cunard Crown Jewel, а от 1995 до 2008 е обслужвал круизи на Star Cruises под името Super Star Gemini. Според Сruise Мapper, в момента MV Gemini плава около о-в Санторини. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: