Microsoft започна да дава Windows под наем

Microsoft започна да дава Windows под наем Снимка: pixabay

Корпоративните потребители вече могат да използват Windows по нов начин

Microsoft вчера даде достъп до услугата Windows 365, която  позволява достъп до операционна система, работеща на отдалечен сървър от всяко устройство.

„Облачният“ Windows се "стриймва" на клиентския компютър от облака - точно както работят например услугите за стрийминг на игри. Можете да инсталирате всякакъв софтуер на виртуалното работно място, наето по този начин, и да се свържете с него от всяко устройство с браузър, включително не само с компютри, но и  с iPad таблети.

Таксите за Windows 365 се основават на обема на RAM и мястото за съхранение, необходимо на потребителя, както и на броя на процесорните ядра на виртуалната машина, честотната лента и наличието / отсъствието на поддръжка за видео разговори в Microsoft Teams.

Най -достъпният вариант - с един виртуален процесор, 2 GB RAM и 64 GB постоянна памет - ще струва 24 долара на месец. Ако клиентът вече има лиценз за Windows 10, тогава цената ще падне до 20 долара. Най -скъпата конфигурация - с 8 процесора, 32GB RAM и 512GB памет - струва $ 158 на месец.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: