Този карибски остров е без масов туризъм и не изисква паспорт

Този карибски остров е без масов туризъм и не изисква паспорт

И има 2 шикозни нови хотела

Търсите зашеметяващо, не твърде туристическо бягство на Американските Вирджински острови? За разлика от други острови в района, Сейнт Кроа до голяма степен е избягвал големите проекти за недвижими имоти, като вместо това се е фокусирал върху запазването на историческите структури и превръщането им в малки предприятия.

Няма да намерите големи проекти за недвижими имоти на Сейнт Кроа. 

Идвате тук и чувствате, че е така, както е било през 1700 г. И не е пренаселено с ол инклузив курорти, наистина е създадено като бутикова хотелска дестинация“, казва за Travel + Leisure Крис Пардо, съосновател на фирмата за хотелиерство Neighborhood Establishment, която стои зад някои от най-новите откривания на хотели на острова.

През март 2023 г. Пардо и неговият екип завършиха редизайна на историческия хотел King Christian (нощувка от $249), който датира от 18 век. Имотът със 74 ключа се гордее с четири сгради на брега на Кристианстед и предлага на гостите си модерни удобства, шикозен интериор, повлиян от тропически стил, и удобството да си точно в центъра на града. За да увеличи максимално първокласното местоположение на имота на брега на океана и зашеметяващите гледки, Пардо променя оформлението и разширява стаите, след което обзавежда пространствата с материали, които „размиват границите между модерно и историческо“.

PHOTO: MEREDITH ZIMMERMAN/COURTESY OF KING CHRISTIAN HOTEL

Поръчкова теракотени настилки, корнизи, тропическо дърво, което може да издържа на влага, мраморни бани и висящи растения на балконите създават изискано усещане за жилище. Кадифени зелени завеси допълват прозорците, внасяйки „богатство, което привлича тропическата природа, без да е плажно“, обяснява проектантът.

Докато гостите могат да прекарват дните си в излежаване край безкрайния басейн, хотелът също се превърна в любимец на местната тълпа благодарение на оживен бар, мексикански ресторант с изглед към брега, кафене и магазин за сладолед. Рецепцията служи и като лоби бар, Peacock Lounge, и е отворена денонощно, за да сервира на гостите коктейли и вино.

Пътуващите, жадуващи за по-интимно изживяване далеч от шума и суетата на центъра на Кристианстед, трябва да помислят за другия имот на Пардо, Waves Cane Bay, който отвори врати през 2021 г. на старинния северен бряг на Сейнт Кроа, на няколко крачки от Кейн Бей Бийч.

Waves Cane Bay ми се струва като друг свят“, казва Пардо. Той боядисва екстериора на хотела в черно, защото иска сградата „да се превърне във фон и да остави растителността и океана около нея да изпъкват“.

MEREDITH ZIMMERMAN/COURTESY OF WAVES CANE BAY

С 11 апартамента с големи частни вътрешни дворове с изглед към водата, гостите се събуждат от звука на разбиващите се вълни и зашеметяващата природа. Вътре, успокояващи сиви стени, естествено дърво от Индонезия и изцяло черни уреди в кухненските боксове са успокояващ фон за деня, прекаран на плажа, огрян от карибското слънце.

Друга забележителност на Waves Cane Bay е Ama – заведението на открито на имота, построено около естествена пещера. Ресторантът доставя морски дарове от местни рибари и гмуркачи и съчетава ястията със селекция от изискани вина и занаятчийски коктейли.

Това е наистина романтична и успокояваща дестинация“, добавя Пардо.

Гмуркачите ще оценят близостта на хотела до едно от най-добрите места за гмуркане в района: Стената, част от Пуерториканската падина, само на 200 ярда от плажа Cane Bay, където живеят рифови акули, дамзели и други тропически риби.

Следващият проект на Пардо е на Протестант Кей, на няколко минути с лодка край брега на Кристианстед. Имотът на брега на морето, който се очаква да бъде завършен през 2025 г., ще включва 115 стаи, суши ресторант, инфинити басейн, достъп до плажа и док с 16 площадки за лодки. За да насърчи гостите да изследват острова, Пардо планира да улесни достъпа им до удобствата и на трите имота.

Сейнт Кроа е толкова уникален и разнообразен. Ние искаме хората да видят всичко, така че се опитваме да ги подтикнем да видят повече от просто престой в ол инклузив хотел.“, казва Пардо.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: