Франция: От 1 януари ще може да се наеме електрическа кола срещу 100 евро на месец

Франция: От 1 януари ще може да се наеме електрическа кола срещу 100 евро на месец Снимка: https://pixabay.com/

"Лизингът ще ви позволи да използвате автомобила, без да се налага да го купувате, а просто като плащате месечен наем. В края на договора можете да върнете автомобила или да го купите на остатъчната му стойност", се казва в съобщение на уебсайта на Министерството на екологията и енергийните преобразувания

Отбелязва се, че продължителността на договора трябва да бъде най-малко 3 години. Плащанията са средно 100 евро на месец, но могат да достигнат и 150 евро за семейни автомобили.

Договорът за наем може да бъде подписан от всеки над 18 години, живеещ във Франция и имащ годишен доход под 15 400 хиляди евро.

Друго условие е да живеете на повече от 15 км от мястото на работа и да използвате личен автомобил, за да стигнете до нея. Също така е необходимо да изминавате най-малко 8 хиляди километра годишно като част от работата ви.

Мярката, обявена по-рано от властите, има за цел да насърчи гражданите да преминат от автомобили с двигатели с вътрешно горене и хибриди към електрически автомобили като част от борбата срещу изменението на климата и постигане на въглеродна неутралност до 2050 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: