Персонални дистанционни банкери обслужват банкови клиенти

Персонални дистанционни банкери обслужват банкови клиенти Снимка: УниКредит Булбанк

Новата услуга дава възможност на клиентите на УниКредит Булбанк да ползват всички банкови услуги, без да посещават филиал

Част от клиентите на УниКредит Булбанк ще имат възможност да ползват всички банкови услуги и продукти напълно дистанционно. 20 дистанционни банкери в София и Пловдив обслужват физически лица и клиенти с малък бизнес. 

За момента за останалите региони в страната са отговорни четирима от персоналните дистанционни банкери, но заради изцяло положителната обратна връзка от клиенти до края на годината техният брой ще нарасне. 

При необходимост клиентите, които ползват услугата, имат възможност за избор - да посетят филиал на банката или да получат от дистанционния си банкер всички банкови документи, услуги, продукти и консултации. 

„Клиентите на УниКредит Булбанк търсят персонализирани услуги и продукти, които да отговарят на техните нужди. Все повече предпочитат да ги получат, без да напускат дома или офиса и да се редят на опашки. В УниКредит Булбанк необходимостта от въвеждането на новата услуга на персонални дистанционни банкери е отдавна на фокус, още преди форсмажорните обстоятелства, наложили карантинните мерки от изминалата година. Затова работихме усилено, за да я предложим на нашите клиенти. По този начин осигурихме пълно дигитално обслужване за ежедневни банкови дейности. Клиентите, които ползват услугата, могат да обсъдят с дистанционните си банкери различни потребности и да се обръщат към тях за помощ в ежедневното банкиране, както и да получат консултация за кредитиране“, коментира Екатерина Кирилова, директор „Продажби“, Банкиране на дребно в УниКредит Булбанк.

Много от клиентите, получили възможност да бъдат обслужвани от персонален дистанционен банкер, вече са получили уведомление за телефоните за контакт или самите банкери са се свързали с тях. Това не е първата услуга, която клиентите на банката могат да ползват. Над 80% от услугите на банката за всички индивидуални клиенти са достъпни и с обаждане на телефон 0700 1 84 84 в Центъра за контакт с клиенти. Освен това всички клиенти на УниКредит Булбанк могат да правят преводи и да заплащат битови сметки изцяло дистанционно чрез Булбанк Онлайн и Булбанк Мобайл; могат да се възползват от изцяло дигитално отпускане на потребителски и стокови кредити; да правят разплащания с телефона си чрез дигитален портфейл или Apple Pay и др.