Практично правосъдие: жена, нападнала сервитьорка, ще работи като... сервитьорка

Практично правосъдие: жена, нападнала сервитьорка, ще работи като...  сервитьорка Снимка: healthyfitnessmeals.com

На 5 септември в заведение за бързо хранене в гр. Парма, Охайо, 39-годишната Розмари Хейн не харесала поднесената ѝ купа бурито и я хвърлила по обслужващата Емили Ръсел

Здравословната версия на традиционното мексиканско ястие съдържа пиле, ориз, боб и гуакамоле, добре подлютени. Точно такава купа метнала по сервитьорката г-жа Хейн. Привлечен от крясъците, случаен минувач заснема сцената и я пуска в социалните медии, където видеото за часове се превръща във вирусен „черен PR” за нападателката, разказва ВВС.

Без да се съобразява с популярната максима, че клиентът винаги е прав, и подкрепяна от колегите си, нападнатата завела дело. Според местната редакция на Fox News, съдията бил възмутен: „Не получихте порцията така, както я харесвате, и реагирахте? Но това не са „Отчаяни съпруги”! Поведението Ви е неприемливо!”.

Първоначалната присъда е гпоба и 180 дни затвор, 90 от тях условно. Изведнъж обаче магистратът предложил по-снизходително, но възпитателно наказание: ще намали с 60 дни престоя на г-жа Хейн зад решетките, ако тя се съгласи в продължение на 2 месеца да работи поне 20 часа седмично в заведение за бързо хранене. 

В съда Розмари Хейн се опитала да обясни действията си: „Храната ми изглеждаше отвратително”, оплакала се обвиняемата, но съдията иронично отблеязал: „Обзалагам се, че няма да сте доволна и от храната, която ще получите в затвора“. В крайна сметка, недоволната клиентка приела кратката присъда със "стаж" в общественото хранене и се извинила пред съда на 26-годишната потърпевша Емили Ръсел 

От своя страна на делото тя казва, че е травмирана от инцидента и е напуснала работата си. „Бях толкова засрамена, че клиентите трябваше да станат свидетели на това“, споделя безработната пред Washington Post. Общестеността я подкрепи: към вторник сутринта от кампанията GoFundMe обявиха, че са събрали за Емили Ръсел $ 7 200.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: