GM се посвещава на EV, увеличава разходите до $ 27 млрд.

GM се посвещава на EV, увеличава разходите до $ 27 млрд. Снимка: pixabay.com

Предвижда се електрическите превозни средства на GM да имат пробег от 724 км.

General Motors влиза с пълна сила в индустрията на електрическите превозни средства, увеличавайки ангажимента си за разработване до $ 27 милиарда през следващите пет години и отделяйки повече от половината от капиталовите си разходи за своите електрически и автономни програми, пише FOX Business.

Между Cadillac, GMC, Chevrolet и Buick GM се стреми да има 30 различни модела електрически превозни средства, които обхващат спектъра от употреба за работа до семейна употреба до 2025 г.

Пробив в технологията на батериите на GM ще направи това напълно електрическо бъдеще възможно.

Следващото поколение батерии Ultium се очаква да има двойно по-голяма енергийна плътност, като същевременно струва 60% по-малко, осигурявайки на някои модели обхват от 724 км.

„Времената за разработка на електромобилите на GM се ускоряват, а разходите бързо намаляват, така че очакваме нашите програми Ultium EV да бъдат печеливши от първото поколение нататък“, каза Дъг Паркс, изпълнителен вицепрезидент на GM за глобално развитие на продукти, закупуване и снабдяване, в четвъртък.

Наскоро GM представи HUMMER EV, изцяло електрически супер камион с нулеви емисии, който ще се предлага през 2021 г.

Първото издание на този SUV с 1000 конски сили ще струва $ 112 595, последвано от по-евтини версии в бъдеще.

GM също обяви през август, че Cadillac LYRIQ ще се продава в края на 2022 г. за по-малко от $ 75 000, но сега го премести в началото на 2022 г. на начална цена под $ 60 000.

В Китай GM доминира на пазара на електрически превозни средства благодарение на своя Wuling Hong Guang Mini EV, който беше най-популярното електрическо превозно средство в страната през третото тримесечие.

Продадени са 55 781 бройки Hong Guang Mini EV, който е по-къс от 3 м и струва едва $ 4400 през последното тримесечие, в сравнение с продадените 35 283 броя Tesla Model 3 на второ място. Model 3 има начални цени между $ 37 000 и $ 41 000.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: