Предадоха първия електрически камион за превоз на товари в България на Volvo Trucks

Предадоха първия електрически камион за превоз на товари в България на Volvo Trucks Снимка: Министерство на транспорта и съобщенията

Зам.-министър Николай Найденов: Електрическите камиони са важен компонент от бъдещето на автомобилния транспорт

Електрическите камиони са важен компонент от бъдещето на автомобилния транспорт. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов по време на церемонията по предаването на първия електрически камион за превоз на товари в България на Volvo Trucks. 

Той посочи, че се наблюдава ръст на товарните автомобилни превози, което води и до увеличаване на нивата на замърсяване.

Електрическите камиони са перспективна алтернатива, предлагаща по-екологичен и по-ефективен превоз на товари. Очакванията са през следващите години значително да нарасне броят на електрическите товарни автомобили. Въвеждането на устойчиви транспортни решения по отношение на целите на ЕС за намаляване емисиите на въглероден диоксид от автомобилите е от приоритетно значение както за България, така и за Шведското председателство на Съвета на ЕС“, отбеляза Николай Найденов.

По време на събитието присъстваха посланикът на Швеция Катарина Рангнит и директорът на Volvo Trucks Фредрик Олсон.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: