Tesla Roadster от следващо поколение със специални опции за боядисване

Tesla Roadster от следващо поколение със специални опции за боядисване Снимка: unsplash.com

Линията на електрическите автомобили на Tesla може да предлага на пазара някои от най-модерните и забавни превозни средства, но Model S, Model 3, Model X и Model Y имат някои ограничения. Това е особено вярно, когато става въпрос за наличните опции за боядисване на превозните средства, които с годините стават все по-консервативни, пише TESLARATI.

За щастие изглежда, че производителят на електрически автомобили ще следва съвсем различен маршрут със следващото поколение Roadster. В неотдавнашен tweet главният изпълнителен директор Илон Мъск отбеляза, че предстоящият изцяло електрически суперавтомобил ще се предлага със схеми със „специална боя“, подобни на цветовите опции, които бяха на разположение при оригиналния Tesla Roadster през 2008 г.

Оригиналният Tesla Roadster е проектиран да разбие стереотипа, че електрическите автомобили като цяло са скучни и мудни превозни средства, които не са по-добри от прославените колички за голф. За целта Tesla избра пълния маршрут на спортни автомобили, като построи Roadster на шаси Lotus и предложи 13 цветови опции. Те включват доста забавни нюанси като „Very Orange“, „Electric Blue“, „Brilliant Yellow Metallic“, „Fusion Red“ и класическия, зашеметяващ „Racing Green“.

Това е ясна разлика спрямо цветовете, които се предлагат от компанията днес. За настоящите Model S, Model 3, Model X и Model Y Tesla предлага само пет, доста консервативни опции за боядисване. Като се има предвид мястото на Roadster като ореол на Tesla, има много смисъл компанията да предлага предстоящата си суперкола в цветове, които са също толкова уникални, колкото и самото превозно средство. Следващото поколение Roadster е автомобил, проектиран да превъзхожда двигателя с вътрешно горене и в крайна сметка той определено трябва да изглежда така, пише TESLARATI.

Суперколите обикновено се открояват просто заради дизайна и ефективността си, а схемата за боя определено помага. Това е сред причините, поради които производителите на суперколи като McLaren предлагат за своите високоефективни автомобили някои уникални нюанси като „Lantana Purple“. Производителят на луксозни автомобили Rolls Royce не е по-различен. Компанията лансира уникалната си „Пастелна колекция“ на Pebble Beach Concours d’Elegance през лятото на 2019 г.

Следващото поколение Roadster вероятно няма да предлага толкова много възможности за боядисване, колкото, да речем, гамата на Porsche, но се очаква изцяло електрическият суперавтомобил да се предлага в повече цветове от консервативните бяло, синьо, червено, черно и сиво.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: