Производството на Tesla в Китай нараства

Производството на Tesla в Китай нараства Снимка: unsplash.com

Tesla (TSLA) постигна впечатляващ и донякъде изненадващ скок на производството в Gigafactory Shanghai в Китай, пише Electrek.


Това може да обясни внезапната промяна на стратегията и началото на износа.
Китайската асоциация за пътнически автомобили (CPCA) и Китайската асоциация на автомобилните производители (CAAM) публикуваха своите данни от октомври 2020 г.


Те показват, че китайският автомобилен пазар се е увеличил с 12% и че продължава да се възстановява бързо след катастрофата на автомобилните продажби, причинена от пандемията.


Продажбите на енергийни превозни средства, които включват такива, които се захранват от батерия, хибридни превозни средства, както и автомобили с горивни клетки, са се увеличили със 105% до 160 000 единици.


Що се отнася до Tesla, компанията поддържаше почти едни и също ниво на продажби всеки месец, но впечатли с производството си на автомобили.


CPCA съобщава, че Tesla е произвела почти 23 000 автомобила в Gigafactory Shanghai в Китай. Това представлява увеличение от около 10 000 автомобила през месеца, което е необичайно увеличение в производството.


Внезапният скок на производството идва, когато научихме, че Tesla промени стратегията си и реши да започне да изнася автомобили извън Китай на други пазари, включително Европа.


Тя започна с първата си доставка от 7000 автомобила през октомври, докато течеше нарастването на производството.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: