Как да намалим разходите, ако сме собственик на малък бизнес?

Как да намалим разходите, ако сме собственик на малък бизнес?

® pixabay.com/

Освен използването на технологиите и отказването от хартия, има и други начини да намалите режийните си разходи, без да усещате напрежение.

Намаляването на разходите на вашия малък бизнес и създаването на процеси, които ще ви струват по-малко пари в бъдеще, не отнема много време и усилия. В доста случаи става въпрос за по-интелигентен избор, когато решавате в какво да инвестирате средствата за вашия малък бизнес.

1. Възползвайте се от технологиите

Технологиите ни позволяват да спестим пари и да развием бизнеса си по невъзможни дори преди пет години начини. От телеконференции и онлайн разплащателни услуги до софтуер с отворен код и приложения за достъп до друг компютър - има много начини да намалите бизнес разходите благодарение на съвременните технологии.

2. Стационарните телефони са отживелица

Традиционните телефонни линии могат да бъдат скъпи, а понякога и ненужни бизнес разходи. Собствениците на малък бизнес, които решат да използват мобилни телефони и виртуални телефонни линии вместо традиционна стационарна линия, могат значително да намалят разходите около бизнеса си.

3. Откажете се от хартията

Цената на хартията, мастилото, пощенските консумативи и разходи може да изглежда на моменти минимална, но е доста вероятно да доведе до големи бизнес разходи. Изключете хартията от работния процес, като не печатате, освен ако не е необходимо. Преминаването към цифрова система за фактуриране и плащане на сметки, както и завеждането на всички важни документи на вашия компютър вместо събирането им на хартиени носители в шкафа, могат да ви помогнат да намалите някои от най-често изникващите разходи.

4. Пренесете маркетинга онлайн

Ако все още не сте се докоснали до света на интернет маркетинга, изпускате огромния потенциал на бързия маркетинг с високи резултати и малки разходи. Можете да започнете с бизнес блог, маркетинг в социалните медии или друга онлайн реклама. Ще ви се открият по-големи възможности, а разходите ви осезаемо ще намалеят.

5. Намаляване на кредитния дълг

Намаляването на дълга на кредитната ви карта няма да окаже особено влияние на разходите ви, но е интелигентен начин да направите бизнеса си финансово по-стабилен в дългосрочен план.

6. Разгледайте алтернативите за работно място

Разходите, които идват с физическото място за работа, могат да бъдат огромни и в много случаи това е неизбежно. Ако сте в ситуация, която може да се промени, обаче, може да сте в състояние да намалите драстично бизнес разходите си, като потърсите възможност за сътрудничество или дори предложите на служителите си да работят от домовете си.Прочетете още за:
малък бизнес полезни съвети разходи

  0 
  0