Солидарност: В Сан Хосе изкупиха за часове купища сладкиши, които Tesla отказа

Солидарност: В Сан Хосе изкупиха за часове купища сладкиши, които Tesla отказа Снимка: nypost.com

Автомобилната компания на Илон Мъск отмени поръчката на 4 000 десерта на стойност $ 16 000, минути преди да ѝ бъдат доставени, съобщава New York Post

Собственичката на пекарната The Giving Pies обаче се оплакала в социалните медии и Илон Мъск реагирал: „Чух за това в Х и реших да оправя нещата. Хората винаги трябва да могат да разчитат, че Tesla ще даде най-доброто от себе си”, написа милиардерът в Х/Twitter

Не е ясно как точно Мъск смята „да оправи нещата” – може би чрез опита си да поръча ново количество сладкиши, но този път пекарната му отказала, тъй като буквално не може да се справи с потока клиенти, привлечени от публикацията и дебата за етичния бизнес, разгорял се в социалните медии, който превърна The Giving Pies в местна забележителност. 

„Толкова съм благодарна, хората се невероятни! Имаме поръчки и от чужбина, от хора, които просто казват – „Плащам 20 парчета, раздайте ги“, сподели пред NBC собственичката на пекарната.

Кметът на Сан Хосе също се нареди на опашката за сладкиши, която според него опасвала цялата улица. „Вдъхновяващо е да видим нашата общност да се обединява, за да подкрепи един добър малък бизнес. Отбийте се при The Giving Pies, ако търсите вкусен десерт и подкрепете един невероятен местен предприемач“, написа той в Х и благодари на Илон Мъск, че ще излезе с чест от положението.

Въпросът е кога, пишат други потребители на Х/Twitter и иронично отбелязват,  че Мъск е „хапнал” доста солен пай. 

Най-хубавото е, че за двете седмици от Св. Валентин, за когато са били поръчани сладкишите, бизнесът на The Giving Pies се е утроил.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: