Mastercard и мерките за малкия бизнес след COVID-19

Mastercard и мерките за малкия бизнес след COVID-19 Снимка: pixabay.com

Mastercard започна нови модели на сътрудничество в ИКТ сектора. Инвестира и се свързва с по-малко иновативни играчи в цял свят с цел потребителите, търговците, бизнеса и правителствата да реализират по-добре потенциала си в дигиталната икономика.  

VibeMarket  е проект, който позволи на най-малките търговци да навлязат в онлайн търговията и електронните плащания без да е нужно да изграждат платформи. Той стратира по време на пандемията,  за да подпомогне малките бизнеси и търговци да предлагат своите услуги и продукти във виртуална среда, без никакви допълнителни инвестиции от тяхна среда. Плащанията се извършват с myPOS услугата на Mastercard. По този начин търговците ще разполагат с парите си незабавно. 

Съвместно с „Изпълнителна агенция за насърчаване на малкия и среден бизвес”, Mastercard разработи гореща линия „Подкрепа на малкия бизнес”, на която микро и малки компании могат да получат информация за кандидатстване по програмите за преодоляване на икономическите последствия от Covid-19.  

FintechExpress е акселераторска програма в Европа, която да подпомага развиващи се технологични компании и тяхното навлизане в световните пазари.  

Дигитализацията в търговията през 2020 година доведе до по-голяма сигурност и по-интуитивно преживяване.  Бързият ръст на дигиталните услуги и електронните плащания доведе до европейска регулаторна рамка.  

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: