Британски лекар назова неочаквани методи за понижаване на кръвното налягане

Британски лекар назова неочаквани методи за понижаване на кръвното налягане Снимка: https://pixabay.com/

Британският лекар Майкъл Мозли назова два начина за бързо понижаване на кръвното налягане и кръвната захар без лекарства

Според Daily Mail един от най-простите и достъпни начини е да пеете. Това понижава нивата на хормона на стреса кортизол, който влияе върху кръвното налягане.

Може да вземете и горещ душ, тъй като разширените кръвоносни съдове ще подобрят кръвообращението и ще понижат кръвното налягане. Изследване на учени в Япония показа, че сред 30 000 тествани тези, които вземали гореща вана поне два пъти седмично,  имали 28% намаление на риска от сърдечни заболявания и 26% намаление на риска от инсулт.

Полезно е да се правят и дихателни упражнения, тъй като те намаляват сърдечната честота и разширяват кръвоносните съдове.

И накрая, можете да хапнете парче черен шоколад със съдържание на какао най-малко 75%. Този шоколад съдържа естествените антиоксиданти флаваноли, които могат да разширяват артериите.

Мосли добавя, че в дългосрочен план поддържането на теглото, намаляването на приема на сол и поддържането на физическа активност са от съществено значение за предотвратяване на диабет.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: