Лекар сам си имплантира чипове, за да направи живота си по-удобен

Лекар сам си имплантира чипове, за да направи живота си по-удобен Снимка: ru.euronews.com

С тях може бързо и лесно да отключва врати и да плаща за покупките си

43-годишният акушер-гинеколог от Новосибирск (Русия) Александър Волчек вече не се нуждае от електронен пропуск за работа, електронен ключ за интеркома или от кредитна карта - сега той може да отключи вратата или да плати за покупка само с едно допиране на ръката. За това съобщава изданието euronews.com.

Преди няколко години Александър решава да имплантира под кожата си чип, който му дава достъп до ски лифтовете на планински курорт. Сега на ръцете му има общо пет чипа. Средният размер на чиповете е 2x12 mm. Външно наличието им под кожата е незабележимо, те могат да се видят само на рентген.

                                                                            Чиповете могат да се видят само на рентген

„Имам пет чипа, имплантирани в ръцете си. Три са на лявата ръка, два - на дясната, като единият от тях е на средния ми пръст.Служебният ми пропуск - основният, който използвам, е в средния пръст, така е удобно да се прилага. Данните от визитките се съхраняват на лявата китка, на дясната китка имам чип за експерименти с транспортните системи."

Александър казва, че не изпитва никакви трудности с чиповете, напротив - те му предоставят смо удобства. Преди да бъде имплантиран даденият чип, лекарят задава каква ще е неговата функция с помощта на специални компютърни програми. Той сам инжектира чиповете под кожата си с помощта на голяма спринцовка с дебел инжектор.

                                                                                       Средният размер на чиповете е 2х12 мм

Лекарят от Ноовосибирск има съмишленици сред приятелите и познатите, един от първите е съпругата му, която често губи електронните си ключове, както и самият Александър.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: