Американка с диабет се излекува чрез отслабване

Американка с диабет се излекува чрез отслабване Снимка: https://pixabay.com/

Жена от САЩ успя да свали 72 килограма и да се отърве от опасната болест, съобщава Business Insider

Майката на три деца Лиза Доув започва активно да наддава на тегло след раждането на сина си. Храната е начин за нея да облекчи стреса и да получи удоволствие. Жената се сдобила с такова наднормено тегло, че трябвало да иска удължител на предпазния колан в самолетите. Тя постоянно хапвала бърза храна и яла, докато физически вече не можела да преглътне и хапка.

Тя е диагностицирана с диабет тип 2 преди 14 години и лекарите я призовали да свали килограми, за да намали рисковете за здравето си. Но на дебелата американка й липсвала воля. Тя не мислела, че може да се възстанови и  се отказвала от всички диети след   седмица - веднага щом нещо провокира срив.

С началото на пандемията от COVID-19 Даув се оказва заклещена у дома със семейството си и стресът от невъзможността да промени средата си и трябвало да държи под око децата си, които преминали към дистанционно обучение, я накарало да ходи. Жената започнала да излиза всеки ден навън и скоро започнала да се интересува повече от здравето си. На 5 януари 2021 г. тя стъпила на кантара за първи път от много време и установила, че тежи 134 килограма. След това сама решила да не наддава нито един нов килограм.

Доув се включила в програма за отслабване, започнал да прави упражнения и да брои калории. Според нея липсата на забранени храни й е помогнала да се придържа към диетата си. Било й е позволено да яде каквото пожелае, стига да поддържа своя калориен прием, който се изчислява въз основа на височина, тегло, пол и възраст.

Към 2022 г. вече е  без диабет и спира да приема лекарства. В продължение на няколко години тя отслабва до 63 килограма. Сега жената вече не изпитва здравословни проблеми и обича да играе волейбол и футбол с децата си.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: