Частичното затваряне на Германия може да продължи до пролетта на 2021 г.

Частичното затваряне на Германия може да продължи до пролетта на 2021 г.

Мерките за частично блокиране на Германия могат да бъдат удължени до началото на пролетта, ако заразата не бъде овладяна, заяви министърът на икономиката Петер Алтмайер в интервю за вестник, публикувано в събота.


Алтмайер каза пред Die Welt, че не е възможно да се даде точна информация, докато има повече от 50 заразени на 100 000 жители в големи части на Германия. 

„Предстоят ни три-четири дълги зимни месеца - каза той. - Възможно е ограниченията да останат в сила през първите месеци на 2021 г.“ 

Канцлерът Ангела Меркел се съгласи с лидерите на 16 федерални провинции в Германия в сряда да удължи и затегне мерките срещу коронавируса поне до 20 декември. 

Германия наложи „светлина за локдаун“ в началото на ноември, като затвори барове и ресторанти, но позволи на училищата и магазините да останат отворени. Мерките спряха експоненциалния растеж на случаите, стабилизира се разпространението на заразата, но все пак има огромен брой инфектирани.

В Германия има 21 695 потвърдени случая на коронавирус, показват данните от Института „Роберт Кох" (RKI) за инфекциозни болести oт събота, което води до общ брой случаи от началото на пандемията до 1 028 089.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: