Министър в Япония стана "бременен мъж"

Министър в Япония  стана "бременен мъж" Снимка: ok.ru/vesti

Новият министър на раждаемостта и равенството на половете в Япония реши да проведе експеримент, за да разбере по-добре нуждите на жените и стана "бременен мъж", съобщава Вloomberg

Японският премиер Кисида Фумио отстрани министъра-жена, която отговаряше за програмата за повишаване на раждаемостта заради рекордно ниските показатели на раждаемост в страната и тъй като тя така и не успява да реши проблема с демографската криза.

Нейното място се заема от министър Масанобу Огура. За да разбере по-добре защо японските жени не искат да раждат и за да почувства тежестта на износването на една бременност, той прикрепя на тялото си 7-килограмов фалшив корем, с който ходи по цял ден и изпълнява всичките си задължения.Доста скоро "бременният мъж" получава отговор на въпроса си.

"Гърбът ме болеше много силно и аз се сблъсках с проблеми в обществения транспорт.  Сега чувствам, че искам да посветя повече време за подкрепа на бременните жени", отбелязва той.

По-рано японският премиер Фумио проведе редица промени на фона на спада на доверието в правителството. В резултат на това бяха сменени министърът на цифровите технологии, министърът, отговарящ за демографията, министърът на земеделието, министърът на регионалното развитие, министърът на околната среда и редица други висши служители.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: