Министър Кирил Петков представи документа, с който се е отказал от канадско гражданство

Министър Кирил Петков представи документа, с който се е отказал от канадско гражданство Снимка: МИ

Пресцентърът на Министерство на икономиката съобщи, че служебният министър на икономиката Кирил Петков е направил изявление и е предоставил копие от апликационната форма в PDF формат на волеизявлението си, заверено от нотариус, за отказа му от канадско гражданство.

"Като спазвам принципа за пълна прозрачност на действията ми като министър на икономиката в служебния кабинет и поради нестихващите интерпретации в средствата за масова информация, Ви предоставям копие от волеизявлението ми за отказ от канадско гражданство, подадено на 21.04.2021 г. 

Миналият петък получих потвърждение, че не съм гражданин на Канада. Канадските власти ме уведомиха, че документите, удостоверяващи този факт, са изпратени към Посолството на Канада в Румъния, от където могат да бъдат взети от мен. С това смятам за приключени всички спекулации и дебати относно двойното ми гражданство. България е моята родина и аз, както и досега, ще продължа да защитавам интересите на всички честни български гражданин", се казва в изявлението на министъра.

 

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: