Бивш министър доставя пици в Германия

Бивш министър доставя пици в Германия Снимка: скрийншот Youtube

Този човек е бил министър на информационните технологии на Афганистан, а сега работи като доставчик на пици в Лайпциг, Германия

Сайед Садаат напуска поста си в правителството миналата година - според него, защото не искал да се примирява с корупцията. Той е един от хилядите афганистанци, които са намерили дом в Германия през последните години и не отказват никаква работа, пише Euronews.

"Това е вълнуваща работа за мен. Разглеждам кварталите. Пътувам из кварталите, виждам провинцията, виждам различни места ... Не всички имигранти са тук само за да вземат пари от правителството. Много работят усилено, плащат данъци в тази страна и те също правят много за тази страна. Затова искам да кажа, че много имигранти ще донесат добри умения тук и наистина ще участват в живота на обществото. "

Садаат напуска родината си практически без пари, а в Германия получава първата предложена му работа (липсата на познания по немски език не му позволява да претендира за повече). Но той се надява, че тази работа е временна за него. 

След като спести пари, бившият министър ще отиде на курсове по немски език, а след това ще намери място по специалността си - например в една от телекомуникационните компании.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: