В САЩ електрически автомобил на Tesla на автопилот се вряза в полицейска кола на пътя

В САЩ електрически автомобил на Tesla на автопилот се вряза в полицейска кола на пътя

По чудо няма пострадали

В САЩ, в град Фулъртън (Калифорния), е станало сериозно пътно-транспортно произшествие с участието на електромобил на компанията Tesla и полицейска кола, при което полицаят по чудо е останал жив, съобщава Gizmodo.

По време на регулиране на пътното движение от полицейски служител след голяма катастрофа, полицейски автомобил блокира пътя, обозначен с пътни знаци и сигнални светлини. В полицейската кола с пълна скорост се врязва електрически автомобил на Tesla, работещ на автопилот. По време на разпита шофьорът е признал, че в този момент не е следил какво става на пътя, а е гледал в смартфона си.

В момента на сблъсъка пътният полицай e успял да реагира и е скочил от колата. Благодарение на бързата му реакция шофьорът електромобила не е станал убиец.

Коментирайки инцидента, представители на компанията производител заявиха, че са променили името на функцията "Автопилот" на "Пълен автопилот (под наблюдение)". Това означава, че водачът не може да разчита изцяло на технологията и е длъжен да следи пътя и сам да контролира обстановката.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: