Електрическият самолет на Rolls-Royce се издигна в небето за първи път

Електрическият самолет на Rolls-Royce се издигна в небето за първи път Снимка: Rolls-Royce

Компанията Rolls-Royce успешно тества първия си изцяло електрически самолет Spirit of Innovation, съобщиха от пресслужбата на Rolls-Royce

Тестовете бяха проведени на полигона на британското министерство на отбраната. Самолетът Spirit of Innovation остана във въздуха около 15 минути, след което направи успешно кацане.

"Първият полет на революционния самолет на Rolls-Royce Spirit of Innovation беше важна стъпка в глобалния преход към по-екологична авиация. Това постижение показва, че Обединеното кралство остава в челните редици на космическите иновации,“ каза Куаси Куартънг, британски  министър на предприемачеството, енергетиката и индустриалната стратегия.

Rolls-Royce разработва електрическите самолети Spirit of Innovation в партньорство с правителството на Обединеното кралство по програмата ACCEL. Очаква се електрическият въздушен транспорт да подпомогне градската мобилност и да намали въглеродните емисии.

Максималната проектна скорост на Spirit of Innovation е около 480 км / ч. Планира се, че в хода на един от по -нататъшните тестове разработчиците да могат да се доближат до този показател, като поставят рекорд за скоростта на полет  на електрически самолети.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: