Малък трик за свеж въздух у дома

Малък трик за свеж въздух у дома Снимка: pixabay.com

Заради студа и цената на отоплението, понякога през зимата пропускме да проветряваме редовно, а ако го правим по-дълго, жилището ни може да се изпълни с неопроделена, но тягостна миризма на застоял въздух.

Ако не друго, подобна домашна атмосфера разваля настроението, потиска и носи неспокойни сънища. От друга страна, чистият, достатъчно овлажнен въздух е задължително условие за добър сън, без неприятната за гърлото и очите сухота. 

Модерните ароматизатори рядко предлагат предпочитания ви аромат, не овлажняват въздуха и освен това, поставени в контактите, са любим обект на малки деца и домашни любимци. Но с един прост трик можете да освежите въздуха в жилището си, без излишни рискове и разходи. 

Ето какво трябва да се направи. Поставете в леген или купа чиста памучна кърпа и капнете върху нея няколко капки от любимата ви тоалетна вода. Налейте около една трета винена чаша ябълков оцет и допълнете съда с хладка вода. След пет минути извадете кърпата и я изстискайте добре. Веднага ще установите, че вече е попила приятния аромат. 

Сгънете кърпата няколко пъти, за да остане ароматизирана по-дълго и я окачете от вътрешната страна на дръжката на вратата на стаята или хола. Така всеки път, когато отваряте или затваряте вратата, в стаята ще влиза полъха на любимия ви аромат, който ще освежава и ще овлажнява въздуха, създавайки добра атмосфера и условия за здравословен сън.

Една кърпа е достатъчна за помещение от 25 кв. м., т.е., ако искате приятния аромат в цялото си жилище, пригответе си няколко кърпи. Препоръчително е да не смесвате ароматите. Можете да подберете и подходящ на интериора десен. На следващия ден използвайте нова чиста кърпа, а предишната изперете.

Ако плюс това преди лягане намалите до приятния минимум отоплението, ще се радвате на добър сън в свеж, ароматен въздух. Не забравяйте също, че уханията привикват в паметта спомени за случки и усещания. Използвайте този прост трик, за да настроите половинката си на приятна вълна и да създадете свежа и здравословна атмосфера за добро настроение. Направете го с грижа за себе си и семейството си и все пак не пропускайте да проветрявате в удобно време поне веднаж дневно.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: