На покривите на многоетажни сгради в Русия започват да изникват... вили

На покривите на многоетажни сгради в Русия започват да изникват... вили Снимка: bloknot-krasnodar.ru

Прокуратурата в руския град Краснодар проверява как на покривите на луксозни жилищни блокове са построени незаконни жилища за развлекателни цели, от които се чува музика, носи се аромат на барбекю и се изстрелват фойерверки.

В центъра на Фестивалния микрорайон на покривите на няколко многоетажни блокове внезапно изникват цели оранжерии, дворчета с цветя и храсти, огради, детски батути, барбекю зони, зелена трева, градинска мебел и ... басейни. И всичко това, независимо от факта, че управата на етажната собственост забранява на жителите достъп до покрива поради причиин, свързани с техниката на безопасност.

За това, какво се случва на покривите на многоетажните блокове се досещат само тези, които живеят на последните етажи или отсреща. В Краснодар жителите на Фестивалния микрорайон съобщават едновременно за няколко постройки на покривите. 

Жителите, обитаващи последните етажи на тези луксозни блокове не доумяват защо постоянно над главите им звучи силна музика, носи се аромат на барбекю, а вечер и нощем даже се организира заря с фойерверки.

Те молят градските власти да разследнат ситуацията и заради обществената безопасност тези незаконни постойки да бъдат демонтирани колкото се може по-скоро.

Местните жители били изненадани, когато снимали високите етажи с дрон. Те публикували видеоклипа си в социалните мрежи. "Ние  поискахме достъп до покрива, но ни отказаха, защото това е забранено според управляващата компания заради  техниката на безопасност. Наложи ни се да използвам дрон", разказват те.

Съдейки по видеото, ненезаконните постройки напълно съответстват на нивото на бизнес класата.

"В момента прокуратурата на Прикубански окръг извършва проверка по изнесените факти", съобщи за телевизионния канал Цариград говорителят на прокуратурата на Краснодарския край Антон Лопатин.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: