Семейни терапевти изброиха нещата, които разрушават брака

Семейни терапевти изброиха нещата, които разрушават брака

Старайте се да ги избягвате

Семействата се разпадат не само заради изневери или лъжи. Има и други модели на поведение, които с течение на времето могат да доведат до развод.

Липса на приятели извън брака

Невъзможно е съпругът или съпругата да задоволят абсолютно всичките ви потребности от социализация. Затова се срещайте с приятелите си отделно от съпружеските си половинки. Определено около вас трябва да има и такива хора, на които имате доверие, извън връзката с партньора ви.

Подценяване на необходимостта от докосване

В отношенията важна роля играе ежедневното сексуално или еротично взаимодействие на партньорите помежду им. Ако сте заедно от дълго време, тогава напомняйте на съпруга си, че все още го желаете.

Лошото влияние на приятелите

Трябва да бъдете нащрек, ако приятелите ви насаме с вас се оплакват от партньора ви или ако флиртуват с него, натрапват му се, когато вие не сте наоколо.

Липса на помощ на съпругата или съпруга в домакинската работа

Проучване от 2015 г. показва, че тези двойки, които не споделят домакинските задължения, са по-малко удовлетворени от връзката  си и по-рядко правят секс.

Няма разговори за отношенията 

Задавайте въпроси от типа: "Какво мога да направя за теб?", "В какво се отличихме като двойка днес?"и т.н. Семейните терапевти съветват двойките да се събират веднъж седмично за такъв разговор за връзката и отношенията си.

Усещането, че вие не сте съпрузи, а съседи

За да разрешите този проблем, трябва да започнете да правите нещо съвместно с втората половинка. Това може да бъде излет сред природата през уикенда, пътуване до съседно населено място, екскурзия, ремонт на дома, обучение за приготвяне на вегански ястия и т. н.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: