Какъв човек не бива да пускате в дома си

Какъв човек не бива да пускате в дома си Снимка: cluber.com.ua

За такива "гости" просто трябва да се научите да образувате фигура от три събрани пръста

Кой човек може да влезе в къщата ви само два пъти - за пръв и последен? Това е шега. Само веднъж.

За втори - дори не трябва да му отваряте вратата. Нито домофона, нито портата. Ако все пак срещата с този човек е много важна за вас, то по-добре е да общувате с него на неутрална територия.

Лесно е да го познаете.

Това е човек, който говори лошо за дома ви. Пренебрежително. Дошъл е на гости или по работа. И започва да критикува: "Какъв гол скандинавски интериор имате", "Защо не изхвърлите тези стари неща?", "Уф, мисля, че тук мирише на стара баба", "От тези книги само прах се събира", "Картината като цяло е странна, ти ли си я рисувала?", "Магнитите на хладилника са лош тон, никой не го прави вече"…

Всички думи, които обезценяват дома ви.    

При това самата къща може да бъде всякаква. В нея може да цари перфектен ред и да е имало скорошен ремонт или пък в него да е пълна бъркотия и ремонт да не е правен отдавна. Може да има и магнити на хладилника. И цветя на перваза на прозореца. Това е вашият дом. И той може да бъде такъв, какъвто на вас ви харесва.

Понякога се случва и това - човекът не казва нищо особено. А имате усещането, че са влезли в дома ви с мръсни обувки (въпреки че в действителност коридорът е чист). И че течението е изгонило цялата топлина от къщата (въпреки че радиаторите на парното са горещи). Прабаба ми палеше пещта след такива хора. А аз, поради липса на печка, си правя заключения и изгарям свещ.

Къщата ви не може да бъде обиждана и наранявана. И няма нужда да се самоуспокоявате: "Е, той е нормален човек ... Още повече - съпруг на доведената сестра на братовчеда ... Още повече, че ..." Няма нужда да правите това.

Такъв човек не дава и не взаимодейства. Той е като крадец, на който сте се доверили, който отнема топлината и силата от дома ви, принуждавайки ви да възстановите всичко отнето, след като той си отиде. Забелязвали ли сте желанието си да измиете съдовете и да почистите мехурчетата пяна на рафта в банята? Да почистите килима с прахосмукачка?..

И да, специално за такива "гости"  - просто трябва да се научите да образувате фигура от три събрани пръста на ръката.

По материали на kornilovasasha

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: