Две банки възобновиха безлихвеното кредитиране за граждани

Две банки възобновиха безлихвеното кредитиране за граждани Снимка: ББР

По програмата могат да кандидатстват работещи в принудителен неплатен отпуск или безработни

УниКредит Булбанк и Инвестбанк са първите банки-партньори на ББР, които възобновяват приема на документи по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19. 

По програмата ББР гарантира заеми до 6900 лв., включително за кредитиране и на граждани, които са били в неплатен отпуск поради пандемията, а в настоящия период на наложени ограничителни противоепидемични мерки са безработни

Кандидати могат да бъдат служители, които са били в принудителен неплатен отпуск или самоосигуряващи се, чиято дейност е била временно прекъсната заради извънредната обстановка. Максималният срок на погасяване е 5 години с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки. 

С постановление на Министерски съвет бе одобрено увеличение на бюджета по програмата. ББР работи по сключването на допълнителни споразумения с останалите банки-партньори, така че да може да започне отново приемът на заявления. 

Гражданите, които желаят да кандидатстват дистанционно за безлихвен заем, могат да направят това и в събота и неделя в сайта на УниКредит Булбанк.

Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: