Fibank поднови безлихвеното кредитиране на физически лица

Fibank поднови безлихвеното кредитиране на физически лица Снимка: pixabay.com

Трета банка след УниКредит Булбанк и Инвестбанк ще финансира безработни и хора в неплатен отпуск

Първа инвестиционна банка (ПИБ) подновява от днес приема на документи по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19. Това е третият поред партньор на ББР след УниКредит Булбанк и Инвестбанк, които в края на миналата седмица рестартираха приема на заявления.

По програмата ББР гарантира заеми до 6900 лв., включително за граждани, които са били в неплатен отпуск поради пандемията, а в настоящия период на наложени ограничителни противоепидемични мерки са безработни.

Кандидати могат да бъдат служители, които са били в принудителен неплатен отпуск или самоосигуряващи се, чиято дейност е била временно прекъсната заради извънредната обстановка. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки. 

С решение на МС бе одобрено увеличение на бюджета по програмата. ББР работи по сключването на допълнителни споразумения и с останалите банки-партньори.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: