Още две банки рестартират програмата за безлихвени кредити за граждани

Още две банки рестартират програмата за безлихвени кредити за граждани Снимка: Settle

С включването на ОББ и Райфайзенбанк общо пет кредитни институции приемат искания за изгодни заеми

Още две банки-партньори на ББР по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица започват да приемат отново документи на кандидатите. Това са ОББ, която рестартира програмата в клоновата си мрежа от вчера, и Райфайзенбанк, която ще започне отново да приема заявления от 7 април. С тях кредитните институции, които работят по програмата, стават общо пет – заедно с УниКредит Булбанк, ПИБ и Инвестбанк, които приемат искания за кредити от март. 

От началото на март 2021 г. Министерски съвет одобри увеличението на бюджета по програмата с още 100 млн. лева. По нея ББР гарантира безлихвени заеми до 6900 лв., включително за граждани, които са били в неплатен отпуск поради пандемията, а в настоящия период на наложени ограничителни противоепидемични мерки са безработни

Кандидати могат да бъдат служители, които са били в принудителен неплатен отпуск, или самоосигуряващи се, чиято дейност е била временно прекъсната заради извънредната обстановка. Максималният срок на погасяване е 5 години с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: