Зукърбърг: Офисите в бъдеще ще са без значение

Зукърбърг: Офисите в бъдеще ще са без значение Снимка: pixabay

Сред преимуществата на дистанционната работа във виртуална реалност, Зукърбърг определя по-голямата производителност на служителите и намалените емисии въглероден диоксид

Основателят на Facebook счита, че карантината ясно показа на работодателите, че няма причина да обвързват служителите с офиси. Марк Зукърбърг предполага, че в бъдеще хората ще "ходят" на работа, използвайки виртуална реалност (VR) и технологии за допълнена реалност (AR).

Той заяви това по време на разговор с потребители в Clubhouse, пише Independent.

Между другото, Clubhouse е едно от най-популярните приложения в Силициевата долина. Това е гласова социална мрежа, в която хората общуват във виртуални стаи.

Според Зукърбърг, най-новите изследвания на екипа на Facebook Reality Labs имат за цел да гарантират, че потребителите присъстват в офиса или навсякъде другаде, без да е необходимо физическото им пътуване.

Трябва да се телепортираме, а не да се транспортираме“, казва основателят на Facebook.

Сред другите предимства на дистанционната работа във виртуалната реалност той определя по-голямата производителност на служителите и намаляването на емисиите въглероден диоксид.

Половината от служителите на Facebook вероятно ще преминат към дистанционна работа през следващото десетилетие, каза той.

Facebook вероятно има пътна карта за развитие на AR и VR технологиите. Очаква се разработката им да отнеме около 4 - 5 години и да помогнат на компаниите да организират работата си дистанционно, пише изданието.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: