Нови слухове за 6G: Китай тества супер бърз интернет със скорост 300 Гбит/сек

Нови слухове за 6G: Китай тества супер бърз интернет със скорост 300 Гбит/сек Снимка: Gizmochina

Който предизвика паника в САЩ

С внедряването и разширяването на технологията 5G в световен мащаб, изследователите вече започнаха да разработват следващото поколение безжични мрежи - 6G, съобщава Gizmochina.

Очаква се, че 6G ще донесе още повече подобрения в областта на изкуствения интелект, сигурността и енергийната ефективност. Наскоро стана известно, че Китай тества свръх бърз безжичен интернет със скорост на изтегляне до 300 Гбит/сек.

Във връзка с това, администрацията на президента Байдън в САЩ внезапно се срещна с представители на индустрията, за да обсъди следващото поколение безжични връзки.

Оказва се, че Съединените щати се страхуват да не изостанат в тази област и искат да участват в създаването на стандартите за 6G. Китай вече е постигнал успешно безжично предаване на данни на честоти терахерца (ТХц) със скорост 100 Гбит/сек. За сравнение, в САЩ за отличен се смята 5G-сигнал със скорост 1 Гбит/сек.

Очаква се 6G да стартира до 2030 г. и  да доведе до появата на нови услуги в областта на развлеченията, автомобилната индустрия и здравеопазването.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: