Създадоха VR-ръкавици за тактилни усещания от съприкосновението с виртуална реалност

Създадоха VR-ръкавици за тактилни усещания от съприкосновението с виртуална реалност

Създадоха VR-ръкавици за получаване на тактилни усещания от съприкосновението с виртуална реалност

Компанията Fluid Reality представи иновативни ръкавици за виртуална и добавена реалност, които обещават революция във VR-усещанията, съобщава New Atlas.

Нововъведението позволява на потребителя да усеща дори най-малките неравности и текстури на виртуалния свят, откривайси нови хоризонти за потапяне в цифровите пространства.

Отличителна черта на ръкавиците е тяхната пълна независимост от проводници и лекотата им. За разлика от предшествениците си, джаджата от Fluid Reality не изисква големи блокове за управление.

Вместо това, 160-те миниатюрни сензора осигуряват висока чувствителност, позволявайки, например, да се усети всяка струна, когато се свири на виртуална цигулка.

Всеки "пиксел" от тактилния "отговор" на върха на пръстите съдържа течност, която се активира и разтяга под формата на мехурче, създавайки усещане за съприкосновение. Тези мини помпи работят на принципа на електроосмозата, като привличат заряда в течността и я карат да тече, което създава тактилна реакция.

Ръкавиците тежат само 207 грама и могат да работят с батерия до три часа, осигурявайки на потребителите дълго и комфортно потапяне във виртуалните светове.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: