WSJ: Meta Platforms ще съкрати хиляди служители

WSJ: Meta Platforms ще съкрати хиляди служители Снимка: https://pixabay.com/

Meta Platforms планира да започне масови съкращения на служители

Това са съобщили  източници пред The ​​Wall Street Journal, което ще бъде първото голямо съкращение в 18-годишната история на компанията.

Meta Platforms (до октомври 2021 г. - Facebook Inc.) е американска корпорация, компанията майка на Facebook, Instagram и WhatsApp. Една от най-скъпите корпорации в света.

Meta ще обяви съкращенията в сряда. На служителите на компанията е казано да отменят несъществени пътувания. Хиляди работници може да бъдат съкратени, според WSJ. Мета отказва да коментира информацията.

Общо повече от 87 хиляди души работят за корпорацията. Вестникът не уточнява колко служители ще бъдат съкратени, но отбелязва, че в процентно отношение това е по-малко, отколкото при съкращенията на Twitter. Twitter уволни половината от служителите си през ноември, след като беше купена от Илон Мъск.

В края на октомври Meta представи отчет за дейността си за третото тримесечие. Приходите са намалели с 4% до 27,7 милиарда долара, вторият в историята на Meta и най-голям спад в приходите.

Нетните приходи на компанията са паднали с 52% до $4,4 млрд. Такива тримесечни резултати бяха много разочароващи за инвеститорите - акциите на Meta паднаха с 20% миналата седмица, намалявайки капитализацията на компанията с около $65 млрд. до $350 млрд.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: