Dell внедри строги правила за връщане на служителите в офисите

Dell внедри строги правила за връщане на служителите в офисите

В противен случай ще се появят ограничения в кариерното израстване

Компанията Dell, която практикува гъвкава култура на работа повече от десетилетие, още преди пандемията, внезапно въведе строга политика за връщане на служителите в офисите, съобщава IT Home.

Според новите правила, почти всички служители ще бъдат разделени на две категории: работещи в офис и дистанционно. Тези, които изберат дистанционната работа, могат да се сблъскат с ограничения в кариерния растеж и преместването между отделите.

Тези изменения предизвикаха възмущение сред служителите на компанията. Един от тях, работещ близо до висшето ръководство, изрази разочарованието си, като остана анонимен поради опасения за кариерата си. 

Компанията в свое изявление подчерта значението на личната комуникация, в съчетание с гъвкавите методи на работа за стимулиране на иновациите и създаването на ценности.

Такива изменения противоречат на позициите, изразени по-рано от основателя и главен изпълнителен директор на Dell, Майкъл Дел, който изразяваше подкрепа за дистанционната работа. Ситуацията обаче се промени в началото на 2023 г., когато компанията издаде нови правила, изискващи всички служители, живеещи на разстояние един час пътуване до офиса, да присъстват на работа не по-малко три дни в седмицата.

Експерти в областта на организационната психология виждат такива стъпки като паническа реакция на икономическото спасяване и следване на масовото мнение, вместо запазване на ефективните методи на работа.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: