Джаджите на бъдещето: Какви устройства ще използваме след 30 години

Джаджите на бъдещето: Какви устройства ще използваме след 30 години

Екраните ще са навсякъде около нас, телефоните ще са в главите ни, а телевизорите ще се раздават почти като бонбони

Поглеждайки към бъдещето, в което ни отвежда през 2053 година изданието Wired, интервюирайки експерти, попадаме в страната на технологичните чудеса, където екраните са навсякъде около нас, телефоните са в главите ни, а телевизорите се раздават практически като бонбонки.

Телефони ли? Забравете за сегашните "тухли", след 30 години те вече са вграждат в слушалките, в ушите или в мозъка. Оборудвани с генеративен изкуствен интелект, тези виртуални асистенти предсказват вашите нужди, като лесно се свързват с околните устройства. Производството става все по-екологично: напълно проследими вериги за доставки и разтворими печатни платки, които лесно се рециклират.

Любителите на фитнеса да се готвят за появата на препарати, които подобряват резултатите от тренировките и цифровите двойници на инструкторите. Смарт-часовници, превърнали се във вълшебници на здравето, проследяват всичко - от кръвното налягане до нивата на глюкозата. А в бъдеще, когато възникне опасност от природни бедствия, преносимите монитори, скенери и усъвършенствани маски за филтриране на въздуха ще станат неща от първа необходимост.

Слушалките се превръщат в персонализирани 3D-печатни чудеса, изпълняващи ролята на ваша лична операционна система. 

А автомобилите? Батериите получават голямо увеличение на съхраняваното количество енергия, автопилотът се превръща в нещо нормално, а летящите таксита революционизират градския транспорт.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: