Призоваха нидерландските държавни служители да се откажат от Facebook

Призоваха нидерландските държавни служители да се откажат от Facebook Снимка: wikipedia.org

Поради опасения относно конфиденциалността

Присъствието на нидерландското правителство в социалните медии е под въпрос, съобщава Reuters.

Нидерландският орган по защита на данните (AP) призовава всички правителствени организации да се откажат от Facebook, докато Meta, - компания майка, не отстрани опасенията относно поверителността на данните на потребителите.

Председателят на АР Алейд Волфсен подчерта важността на доверието на потребителите, като заяви, че "хората, които посещават официалната страница на правителството, трябва да са сигурни, че техните лични и конфиденциални данни се намират в надеждни ръце". Липсата на яснота относно методите за работа с личните данни на страниците на Facebook е основен препъни камък за AP.

Изглежда, че нидерландското правителство се е отнесло сериозно към съвета на АР. Министърът на цифровите технологии Александра ван Уфелен даде ултиматум на компанията Meta. До лятото тя трябва да предостави конкретни решения, които да облекчат тревогата на правителството относно сигурността на данните. В противен случай, предупреди министърът, "ние ще бъдем принудени да прекратим използването на Facebook".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: