Алианц стана глобален застрахователен партньор на олимпийците

Алианц стана глобален застрахователен партньор на олимпийците Снимка: Алианц

Застрахователният гигант подкрепя олимпийските и параолимпийските движения с продукти и услуги

Международният застрахователен гигант Алианц официално даде старт на своето осемгодишно партньорство в световен мащаб с олимпийското и параолимпийското движения. Това стана на 1 януари 2021 г. и така бе надградено сътрудничеството с параолимпийското движение, което датира от 2006 г. до сега.

Алианц се гордее, че е глобален застрахователен партньор на олимпийското и параолимпийското движения”, каза Оливър Бете, главен изпълнителен директор на Алианц Груп. „Като поддръжник на спортната екосистема и чрез споделени основни ценности за върхови постижения, приятелство, приобщаване и уважение, Алианц и нашите 148 000 служители и 100 000 агенти са развълнувани да подсигуряват спортистите, техните семейства и техните цели.”

След обявяване на партньорството през септември 2018 г., застрахователят ангажира фенове, спортисти, екипи и служители чрез грижа за здравето на четири пилотни пазара - Австралия, Китай, Франция и Испания. Алианц представи Седмицата на благосъстоянието пред Австралийския олимпийски комитет, за да покаже начини за подобряване на емоционалното здраве. 

Алианц работи също така с Организационния комитет на Олимпийските игри Париж 2024, за да насърчи хората да ходят и да тичат за „Club Paris 2024“, инициатива за стимулиране на движение и участие в Игрите. Алианц ще разшири местните инициативи, за да се свърже със спортисти и фенове по целия свят. 

Глобалният застраховател ще предложи на своите потребители и служители шанса да участват в щафетата на олимпийската факла в Пекин през 2022 г. и ще ангажира младите хора с духа и ценностите на движенията в своите Алианц спортни лагери като им даде възможност да пробват различни спортове, да изграждат приятелства и да се учат от спортисти. Освен това компанията ще подкрепи движенията със специално създадени застрахователни решения и услуги.

„След анонса за новото споразумение през 2018 г., нашите екипи вече работят заедно на ключови пилотни пазари в подкрепа на спортистите и олимпийското движение”, каза президентът на МОК Томас Бах.

„Започваме тази нова олимпийска година развълнувани да навлезем задълбочено в нашето глобално сътрудничество с Алианц. Алианц предоставя глобална видимост за спортистите и ценностите на Параолимпийското движение и очакваме с нетърпение следващата фаза от съвместната ни работа”, добави председателят на IPC Андрю Парсънс.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: