Връчиха годишните награди в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор

Връчиха годишните награди в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор Снимка: Асоциация на българските застрахователи

Победители са ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" АД, "ДЗИ-Животозастраховане" ЕАД и БАЕЗ

На 17 май 2023 г. на тържествена церемония в столичния хотел “Маринела” бяха връчени за 15-та поредна година най-престижните годишни награди в застрахователния сектор и пенсионноосигурителния сектор - „Застраховател на годината”, “Пенсионноосигурително дружество на годината”, “Застрахователен брокер на годината“ за 2022 г.

Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ). 

Фондация “Проф. д-р В. Гаврийски” връчи за 25-та година своите специални награди “За цялостен принос в развитието на българското застраховане“, „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване“ и "За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането " на заслужили експерти и мениджъри, лидери в своя сектор. 

На тържествената церемония бяха отличени най-добре представилите се през 2022 г дружества от застрахователния и пенсионноосигурителния сектор. Те бяха определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации, на база обективни публични критерии и показатели. 

Началото на церемонията бе поставено с връчването на призовете „Застраховател на годината 2022“.

Наградата в категория „Застраховател на годината - Общо застраховане“ за 2022 г. спечели ЗЕАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" ЕАД. 

В категория „Застраховател на годината – Животозастраховане“ за 2022 г. победител стана "ДЗИ-Животозастраховане" ЕАД. 

Призът “Застраховател на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ за 2022 г. спечели Българска агенция за експортно застраховане (БАЕЗ). Н

Следващата категория, в която бяха отличени най-добре представилите се дружества, бе „Пенсионноосигурително дружество на годината” за 2022 г. 

В категорията „Пенсионноосигурително дружество на годината” за 2022 г., за дейността по допълнително задължително пенсионно осигуряване, наградата получи ПОК „Доверие” АД

Призът „Пенсионноосигурително дружество на годината” за 2022 г., за дейността по допълнително доброволно пенсионно осигуряване, спечели ПОД „Алианц България” АД. 

В категорията „Пенсионноосигурително дружество на годината” за най-динамично развитие в дейността си през 2022 г. победител стана ПОД „Бъдеще” АД. 

Тържествената церемония продължи с връчването на наградите в категория “Застрахователен брокер на годината” за 2022 г.

В категория „Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане“ за 2022 г. първото място спечели "Ес Ди Ай Груп" ООД.

В категория „Застрахователeн брокер на годината – Животозастраховане” за 2022 г. победител стана "Ай Ен Джи Иншуранс Брокерс” ООД. 

Призът “Застрахователен брокер на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ през 2022 г. спечели “Амарант България” ООД. 

Дружествата-победители във всички категории получиха специални плакети и грамоти.

В хода на тържествената церемония фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” връчи за 25-та поредна година своите национални персонални награди за 2023 г. на най-изявените личности от сферата за застраховането и осигуряването.

С първата награда “За цялостен принос в развитието на българското застраховане“ – 2023 г.бе удостоен Константин Велев, изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“ АД и двукратен председател на Управителния съвет на АБЗ. 

Носител на втората награда „За  цялостен принос в развитието на българското застраховане” за 2023 г. стана Максим Максимов.

С приза „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване” за 2023 г. бе отличен Георги Тодоров, изпълнителен директор и член на УС на ПОД „ЦКБ-СИЛА“.

С наградата "За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането" – 2022 г. бе отличен Йордан Велев, основател, собственик и изпълнителен директор на ЗД „Балкан“. 

Призьорите на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” получиха специално изработени статуетки на богинята на победата „Нике”, почетни грамоти и значки с лика на патрона на фондацията.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: