Райфайзенбанк предлага пенсионноосигурителните продукти на Алианц

Райфайзенбанк предлага пенсионноосигурителните продукти на Алианц Снимка: RBBG

Райфайзенбанк и Пенсионно осигурително дружество Алианц България стартират партньорство в областта на допълнителното пенсионно осигуряване. Двете компании, които са сред лидерите на българския пазар съответно в банковата и осигурителната сфера, обединяват усилия в стремежа си да удовлетворят потребностите на клиентите.

В своите офиси Райфайзенбанк ще предлага пълната гама от пенсионноосигурителни продукти на ПОД Алианц България – допълнително задължително пенсионно осигуряване в универсален и професионален пенсионен фонд (т.нар. втори стълб) и доброволен пенсионен фонд (трети стълб). Пенсионните фондове предоставят възможност за получаване на инвестиционна доходност в среда на ниски лихви по банковите депозити и спестовни сметки. Чрез партньорството с Алианц България Райфайзенбанк предстои да направи поредна стъпка към осигуряването на комплексно консултиране и обслужване на своите клиенти във всички етапи от техния живот. 

ПОД Алианц България е част от световния лидер във финансовите услуги Allianz SE. Дружеството е добре познато на българския пазар на допълнително пенсионно осигуряване. По данни на Комисията за финансов надзор към 31.03.2021 г. нетните активи на Доброволен пенсионен фонд Алианц България представляват 45,4% от активите на всички доброволни пенсионни фондове в страната. 

Договорът за партньорство бе подписан от Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк, Ани Ангелова, изпълнителен директор Банкиране на дребно, Райфайзенбанк, Йоанис Коцианос, председател на Изпълнителния комитет на Алианц България, и Владислав Русев, главен изпълнителен директор на ПОД Алианц България.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: