Алианц дигитализира бизнес кредитирането в партньорство със Софтуер Груп

Алианц дигитализира бизнес кредитирането в партньорство със Софтуер Груп Снимка: Алианц

Централизирана система обхваща целия процес - от искането за кредит до усвояване и последващо управление

Алианц Банк България в партньорство с глобалната технологична компания Софтуер Груп стартира проект за внедряване на цялостно софтуерно решение за заявяване на кредити и управление на кредитния риск - CreditQuest.

Интеграцията на модула за отпускане на кредити за малки и средни предприятия е част от дългосрочната стратегия за дигитализация на банката и оптимизиране на процесите по отпускане на бизнес кредити.

CreditQuest е централизирана система, която се състои от четири базови модула - Кредитен мениджър, Финансов анализатор, Рейтинг мениджър и Портфолио мениджър. Системата обхваща целия процес от искането за кредит до неговото усвояване и последващо управление. 

Радваме се да подкрепим Алианц България по пътя им на дигитална трансформация със световно утвърден продукт като CreditQuest, който се имплементира за първи път в България и е с изключителни резултати за банковите екипи - до 80% по-кратки срокове за отпускане за кредит, 70% по-висока продуктивност чрез стандартизирани и автоматизирани работни процеси, централизирани данни и 360° видимост на портфолиото.Така банките, които ползват софтуерното решение, могат значително да увеличат своето кредитно портфолио и да намалят оперативните си разходи с до 50%“, коментира Калин Радев, главен изпълнителен директор на Софтуер Груп.

„Внедряването на иновативни софтуерни решения е част от дигиталната трансформация на Алианц България. За нас е изключително важно да отговорим на динамиката на пазара и потребностите на бизнеса. Затова се фокусираме както върху ефективността, качеството и скоростта на вътрешните процеси, така и върху изграждане на ИТ платформи, които клиентите могат да ползват дистанционно“, коментира Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: