Алианц България отново дари лаптопи за SOSДетски селища

Алианц България отново дари лаптопи за SOSДетски селища Снимка: pixabay.com

Служители на холдинга занесоха подаръците на децата и младежите в Центъра по приемна грижа в София и Перник

Алианц България дарява още 19 лаптопа в подкрепа на SOSДетски селища България, съобщиха от холдинга. Второто за годината дарение е предназначено за деца в алтернативна грижа. Извънредната здравна обстановка наложи учебните занятия отново да преминат в дистанционна форма и за пълноценното участие в процеса е нужно всяко дете да разполага с индивидуално устройство. 

Поели сме дългосрочен ангажимент към нашите партньори от SOSДетски селища, затова бързо се отзовахме за закупуване на още лаптопи. Благодарни сме на нашия партньор Технополис, които в подкрепа на нашите усилия ни осигуриха бързо необходимите бройки. Нашата мисия е да подсигуряваме бъдещето, а децата в специално социално положение са фокус на политиката ни за корпоративна социална отговорност”, коментира Глория Димитрова, главен директор Маркет мениджмънт на Алианц България.

Служители на Алианц България посетиха Центъра по приемна грижа в София, за да доставят новите лаптопи и да отправят пожелания за светли празници и здрава Нова година към децата от приемните семейства, младежките домове и центровете за обществена подкрепа на SOSДетски селища в София и Перник.

Образованието е ценност в SOS Детски селища България. За нас е изключително важно децата и младежите, за които се грижим, да имат достъп до него. Факт е, че дистанционното обучение се превърна в предизвикателство, защото досега във всяко семейство имаше по един или два компютъра. Сега благодарение на Алианц всяко дете ще има свой компютър и обучението ще тече по-лесно“, сподели Валерия Георгиева, национален изпълнителен директор на сдружение SOSДетски селища България.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: