Актуална информация за епидемичната обстановка на 8 декември 2020

Актуална информация за епидемичната обстановка на 8 декември 2020 Снимка: unsplash

Обобщение на събитията от деня.

У нас

Общинската болница в Елхово спира приема на пациенти с Covid, пневмонии и остри респираторни заболявания заради големия брой заболели медици. Пациентите от общините Елхово и Болярово ще бъдат насочвани към държавната болница в Ямбол и частната „Св. Йоан Рилски”.

В Регионалната здравна инспекция в Ямбол ще бъде разкрит имунизационен кабинет срещу COVID-19, съобщи директорът на здравната институция д-р Генчева.
Кабинетът ще бъде обслужван от лекар и медицинска сестра през цялата 2021 година. 

Данните за България

6 260 са направените тестове за последното денонощие; 93 559 са активните случаи в момента; 523 души са хоспитализирани; 3370 са излекуваните пациенти; 213 са починали за последното денонощие.

По света

Гърция въвежда 10 дневна карантина и бърз тест за коронавирус като допълнителни мерки за пристигащите в страната, независимо от тяхната националност,  съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Новите разпоредби влизат в сила от 18 декември и ще важат до 7 януари 2021 г. включително.

Във Великобритания днес започна масова ваксинация на населението срещу КОВИД-19, предадоха световните агенции.

Заради увеличаване броя на новозаразените Израел отново въвежда вечерен час от 9 декември до 2 януари, съобщи местният вестник "Йедиот ахронот", цитиран от ТАСС.

САЩ отчитат най-смъртоносна седмица от началото на пандемията. Битката с вируса са загубили 15 000 души, съобщи Ройтерс, а здравните експерти предупреждават, че най-лошото тепърва предстои.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: