Шампион по ваксинации в САЩ е щатът Върмонт

Шампион по ваксинации в САЩ е щатът Върмонт Снимка: pixabay

Актуална информация за епидемичната обстановка на 06.07.2021 г.

Данните за България:

19 607 са направените тестове за денонощието, според данните на Единния информационен център. 98 са новите случаи на коронавирус
1134 се лекуват в болнични условия, а 123 пациенти са в интензивни отделения.
Излекувани са 228 души за последното денонощие. За последните 24 часа са починали 41 души с усложнения от COVID-19.

1 798 875 са общо поставените дози ваксини.

По света:

Германия облекчава ограниченията за пристигащи от Великобритания, Португалия, Русия, Индия и Непал, предаде ДПА. За ваксинирани с две дози и преболедували коронавируса изискването за карантина отпада изцяло, а за останалите то е съкратено.

Израел ще предостави близо 700 000 дози ваксини на „Пфайзер/Бионтех" с изтичащ срок на Южна Корея, която не успява да си осигури достатъчно дози заради недостига в световната верига за доставки, особено в азиатския регион. Целта на Южна Корея е преди месец ноември да постигне стаден имунитет за поне 70% от населението си с поне една доза. 

В САЩ центровете за контрол и превенция на болестите изнесоха статистика, която сочи, че до момента 67,1% от възрастните американци имат поне една доза ваксина, докато 47,4%  от населението на САЩ е напълно ваксинирано. Въпреки това обявената от президента Джо Байдън цел 70% от възрастното население на страната да бъде ваксинирано поне частично до 4 юли засега не е изпълнена.

Шампионът по ваксинации в САЩ е малкият щат Върмонт, на границата с Канада. Той е преминал миналия месец прага от 80% ваксинационно покритие според дела на населението, получило най-малко една доза ваксина срещу ковид.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: