Как ще купонясваме след пандемията?

Как ще купонясваме след пандемията?

® Photo by Stephen Arnold on Unsplash

Някога претъпканите нощни клубове остават празни месеци наред. Местата, където хората обикновено споделят питиета, прегръдки, целувки и като цяло нахлуват в личното си пространство до ранните часове на сутринта, от месеци чакат да посрещнат клиентите си. 


И макар подобен шанс за хората да изпуснат малко пара би бил добре дошъл след продължителните блокировки в световен мащаб, настоящата ситуация създава проблеми за нощния живот. 


Как могат хората безопасно да се забавляват на дансинга, като спазват новите мерки за социално дистанциране?


Някои ранни опити за отваряне на клубове и музикални зали на живо предоставиха идеи за това какво може да представлява бъдещето на нощния живот. В Китай, където нощните клубове са вече отворени, присъстващите преминават проверка на температурата, преди да влязат, и регистрират личната си информация, за да улеснят проследяването на контактите. Местата предлагат допълнителни предпазни мерки като чаши за еднократна употреба и почасова дезинфекция.


В Южна Корея куп нови случаи, свързани с нощни клубове, принудиха всички барове и клубове в Сеул да затворят временно само седмици след като бяха отменени строгите мерки за социално дистанциране. Миналия уикенд пък хората се събраха да танцуват на място на открито в Мюнстер, Германия - вероятно първото санкционирано електронно парти в Европа, след като вълната от инфекции принуди местата да затворят.


Танци на открито


Местата на открито са по-склонни да процъфтят, след като пандемията изчезне. На неотдавнашното събитие в Мюнстер  добавиха още едно ниво на социално дистанциране, обозначавайки кръгове на пода, които се простират на разстояние шест фута. Тази тактика отново беше видяна в скорошно видео от парти от Словакия, където участници се събраха под подлез, за да танцуват в оградени на земята квадрати.


Тъй като Испания облекчава блокирането си, страната ще позволи на закритите заведения да работят с максимум до 80 души - неустойчив капацитет за пространства, в които често се побират стотици или хиляди хора. На открити места пък ще бъдат разрешени партита с до 800 души, в резултат на което се очаква поскъпване на билетите за вход. В случай на партито Coconut Beach, което предлагаше влизане само на 100 души, билетите струваха по 70 евро.


Ограниченият вход може да избута повече танцови събития в ъндърграунда, което носи по-големи рискове. В Лийдс, Обединеното кралство, трима души бяха арестувани тази седмица за участие в парти с 200 души в защитена природна зона.


Междувременно в Schüttorf, Германия, промоутърите откриха в киното нов - и по-безопасен - тип танцово парти, организирайки ауто рейв, където всички се забавляваха, изолирани в колите си.


Виртуални партита


В световен мащаб клубовете пренасят живота на дансинга в уюта на дома. Клубовете в Бруклин са домакини на танцови партита чрез Zoom или са изградили свои собствени уебсайтове за предавания на живо.


Докато хората могат свободно да се върнат да танцуват на закрито, клубовете ще трябва да измислят как да се приспособят към мерките за социално дистанциране. Дансингът ще се адаптира, Може да не е същият дансинг с хората, носещи маски, но може и да е съвсем различно преживяване.


В Берлин нощният живот също се променя драстично, тъй като заведенията се опитват безопасно да посрещнат клиентите - клубовете, които обикновено остават отворени за повече от 60 часа в даден момент, като клуб Sisyphos, се отварят като бирени градини с музика на живо, след като танците все още не са позволени.Прочетете още за:
нощен живот пандемия парти

  0 
  0