Ухан организира огромно парти в аквапарк по случай отстъпването на коронавируса

Ухан организира огромно парти в аквапарк по случай отстъпването на коронавируса Снимка: Getty Images

Изглежда, че в китайския град Ухан опасността от коронавируиса е преминала, тъй като хиляди граждани се събраха във воден парк на открито по случай фестивал за електронна музика без никакви маски или други мерки за социална дистанция. През изминалия уикенд аквапаркът на плажа „Мая" в Ухан бе изпълнен с купонджии в бански костюми, събрани рамо до рамо и танцуващи в ритъма на музиката. Някои гости се охлаждаха във водата, други се отпускаха на надуваеми гумени пояси, които плуват из целия басейн. Място между гостите почти нямаше. 

Partygoers stand shoulder to shoulder as they watch an eletronic music performance at the Wuhan Maya Beach Water Park.

Подобно събитие би било немислимо в много части на света, където борбата със смъртоносния вирус е все още факт. Повече от 21 милиона души са регистрираните заразени по целия свят, а десетки хиляди нови случаи се съобщават всеки ден в Съединените щати, Бразилия и Индия.
В Ухан, обаче, животът постепенно се връща към нормалния си ритъм, след като метрополията от 11 милиона души в провинция Хубей постави строга 76-дневна карантина в началото на април. Градът не е съобщавал за нови случаи от средата на месец май.

People enjoy themselves on floating tubes in a crowded pool at the Wuhan Maya Beach Water Park.


A performer entertains the crowds at Wuhan's Maya Beach Water Park.

В момента аквапаркът събира средно 15 000 посетители през уикендите и предлага вход на половин цена, съобщават от Hubei Daily.Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: