Барак Обама празнува днес рождения си ден с голямо парти

Барак Обама празнува днес рождения си ден с голямо парти Снимка: townandcountrymag.com

Очаква се масовият купон за 60-годишнината на Обама да събере 475 гости в двора на новата семейна резиденция в курорта Мартас Винярд

Според People, имотът от 6 892 квадратни метра е продаден в сряда за $ 11,75 милиона на тръст, чийто синдик е Джеймс Ф. Рейнолдс, дългогодишен приятел на Барак Обама и препоръките на здравните власти на САЩ няма да нарушат плановете му да отпразнува 60-годишнината си в луксозното имение.

Популярният остров в щата Масачузетс, днес ще посрещне 475 гости, без да се броят още 200 души обслужваш персонал, които ще се погрижат за всички детайли на големия купон.

Все пак, пълната ваксинация и останалите предпазни мерки срещу пандемията, ще бъдат съществено изискване за гостите на тържеството, още повече че в страната растат случаите на новия вариант Delta.

Местните власти в Мартас Винярд съобщават, че след празненствата за 4-ти юли имат нови 965 случая, заразени с последната засега версия на Ковид-19, въпреки че голяма част от нселението на острова е ваксинирано. Жителите на туристическия град за пореден път са получили препоръки за социално дистанциране и използване на маски, макар че за момента островът не е зона със „значително висок риск“.

Мартас Винярд е любимо място за почивка на много американски президенти, включително Джон Кенеди и Бил Клинтън. 

Партито за рождения ден на Барак Обама ще се проведе на открито, в огромния двор от 12 хектара с изглед към морето. Дори да са ваксинирани, поканените за 60-ия рожден ден на Барак Обама ще трябва предварително да представят отрицателен тест за Covid -19 на координатора по посрещането. Сред гостите ще бъдат роднини и близки приятели на семейството, бивши членове на техния екип и много познати лица, като филмовия режисьор Стивън Спилбърг, Опра Уинфри, актьорът Джордж Клуни и музикалната група Pearl Jam, които ще отговарят за саундтрака на партито.

Едно от най-известните отсъствия ще бъде това на Джо Байдън, който е близък приятел на Обама след двата мандата, през които беше негов вицепрезидент. Настоящият американски президент отхвърли поканата, но пожела на своя предшественик в Белия дом „Добре дошъл в клуб „Над 60” 

Все пак, въпреки грандиозните приготовления, последната малко изненадваща новина е, че тържеството ще остане в тесен семеен и приятелски кръг, заради рисковата обстановка с разпространението на варинта Delta на COVID-19.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: