Плевенският театър подготвя седем спектакъла за „Нощ на театрите"

Плевенският театър подготвя седем спектакъла за „Нощ на театрите"

Драматично-кукленият театър „Иван Радоев" в Плевен, който отбелязва своя 101 творчески сезон, подготвя седем спектакъла за малки и големи, с които ще се включи в инициативата „Нощ на театрите" на 21 ноември, предаде БТА.

Театралният маратон в съботния ден ще привлече в красивата сграда на театъра в Плевен любители на театралното изкуство, включително семейства с деца, от близо и далеч, защото местата могат да се ангажират и онлайн.

Откриването е с „Грозното патенце" от 10,00 ч. в зала „Пан Бурянин". След него от 11,00 ч. е спектакълът „Таласъмчето Тами", а от 17,00 ч. следва представлението „Франклин". В голямата театрална зала „Александър Гюров" ще бъде показана постановката на режисьора Васил Василев „Серьожа е много тъп" от 19,00 ч. Театралното шоу ще продължи след това с авторското представление на Ованес Торосян „Аспарух" от 20,30 ч. За 22,00 ч. и една минута е насрочено началото на „Човекът от Подолск" на сцена „Фоайе". Финала на „Нощ на театрите" ще постави Ованес Торосян с авторски моноспектакъл „Harlem Shake" от 23,30 ч.

През 2020 г. „Нощ на театрите" ще отбележи своята осма година в България. Според организаторите над 330 000 е броят на зрителите, които са се наслаждавали на театралното изкуство през изминалите седем издания.

Билетите в Плевен вече са пуснати в продажба. Местата са ограничени заради противоепидемичните мерки, но има възможност да бъдат закупени и от разстояние.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: