Иновация в нощния живот

Иновация в нощния живот Снимка: Production Club, Inc.

Дизайнерско студио в Лос Анджелис създава футуристичен костюм, с който хората спокойно да могат да ходят на партита по време на пандемия.

Дизайнерско студио, базирано в Лос Анджелис, представя защитна екипировка, с която хората спокойно могат да ходят на партита по време на пандемия. Концепцията на Micrashell е костюм и шлем, които могат да се носят върху дрехите.


За да поддържат дизайна херметичен и (на теория) без вируси, носителите пият от кенчета за алкохол, вградени в костюма, и общуват чрез вградени високоговорители. Production Club, който също проектира световни турнета за DJ-и и електронни изпълнители, в момента разработва концепцията и търси финансиране, надявайки се да ги предложи на места, които могат да работят само с ограничен капацитет.


Решихме, че трябва да намерим решение, за да върнем събитията - не след една година, а утре", заяви креативният директор Мигел Рисуньо. „Дойде ни идеята да създадем костюм, който ви позволява да се социализирате." Рисуньо и неговият екип избраха  подобрен с неон футуристичен дизайн.


Това, което сме проектирали, няма да бъде медицинско оборудване - каза той. - Защото тогава това е потискане, а не нещо, което ви прави щастливи.


Личната защитна екипировка може да започне като необходимост - новооткритите клубове изискват или силно насърчават маски - но обикновените хирургически маски и ръкавици за еднократна употреба е малко вероятно да останат задължителни за дълго.


Клубната мода често е обхващала тенденции, които служат с някаква цел, от вентилатори на ръцете, които да ви охлаждат, докато танцувате, до носни кърпи, предлагащи кодирана система за сексуална идентичност и връзки.


Маските вече имат история на клубната сцена и особени субкултури в нея - хора, заинтересовани от научнофантастични теми, често носят PVC маски или противогази, а други предпочитат цветни маски с мъниста. На фестивали присъстващите често носят бандани, за да се предпазят от стихиите навън.


Дори ако цялостните костюми за рейв не станат част от модата, други технологии може да бъдат вкарани в употреба по време на партита. Базираната в Бруклин технологична компания StrongArm Tech вече създаде устройство с размер на мобилен телефон, което може да предупреди някого, ако друг човек е по-близо от шест фута, и да улови информация, необходима за проследяване на контакти. Въпреки че това е рекламирано като начин хората да се върнат на работа безопасно, подобни устройства могат да се използват в барове и клубове.Пълни характеристики за Micrаshell можете да откриете на официалния сайт на дизайнерската компания Production club.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: