Кое е по-малко вредно за фигурата: да се изядат всички бонбони наведнъж или един по един

Кое е по-малко вредно за фигурата: да се изядат всички бонбони наведнъж или един по един Снимка: ferra.ru

Обясняват експерти

Как е по-добре да ядете сладко: редовно, но по малко или всичко наведнъж? Отговорът на този въпрос дават специалисти в материала на британското издание BBC Science Focus Magazine.

Ако здрав човек само в един ден преяде с шоколадови бонбони, то той не е застрашен от натрупване на излишни килограми. В същото време, ако редовно консумира сладко, може да се сблъска с неприятните последици от наднорменото тегло. Ето защо за фигурат ще бъде по-добре да изядете всичко наведнъж.

Същевременно научни изследвания показват, че редовната консумация на шоколад може да бъде полезна в други аспекти. Например, съгласно данни на Nestlé, ежедневната употреба на шоколад намалява тревожността. Също така е полезен, както утвърждават други изследвания, тъмният шоколад: когато се консумира постоянно в малки количества, той намалява кръвното налягане и холестерола.

* Материалите с новинарски характер не могат да бъдат приравнени с назначаването на терапия от лекар. Преди да вземете решение, консултирайте се със специалист.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: