Изненадващо: Любителите на сладкото живеят по-дълго

Изненадващо: Любителите на сладкото живеят по-дълго Снимка: ferra.ru

Но само тези, които ядат сладки храни в умерени количества

Изследванията доказват, че хората, които редовно ядат сладкиши, имат по-голяма продължителност на живота, съобщава Inosmi.

Става въпрос обаче само за 300 грама сладко на седмица, предупреждават изследователите. Шоколадът дава енергия и повдига настроението. И трябва да се помни, че някои сладкиши са по-опасни от останалите.

В хода на редица проучвания учените са открили няколко положителни ефекти от яденето на сладко. Така например, според една от научните статии, пристрастяването към такива продукти води до увеличаване на енергията, до натрупване на голямо количество мазнини и захар в организма, и намаляване на консумацията на протеини. 

Друго проучване показва, че децата, които употребяват сладко няма да страдат от затлъстяване или сърдечно-съдови заболявания в бъдеще. 

А студентите от Харвард установяват, че употребата на сладко способства за увеличаване на продължителността на живота, при това най-значително при тези, които ядат сладки храни веднъж до три пъти месечно.

Въпреки това, не трябва да забравяме, че прекомерното количество сладко силно вреди на здравето. Това може да доведе до такива проблеми като наднормено тегло, сърдечно-съдови заболявания, рак, диабет. Изключително опасни са и газираните напитки.

*Материалите с новинарски характер не могат да бъдат приравнени към назначаването на терапия от лекар. Преди да вземете решение, консултирайте се със специалист.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: